Nutriční hodnoty (Bramborová kaše s rukolou a restovanými žampiony s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 102 kJ / 1 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,91 g |
Tuky | 139,55 g |
– nasycené | 85,42 g |
– nenasycené | 42,58 g |
–– mononenasycené | 39,24 g |
–– polynenasycené | 3,34 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 354 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 107,91 g |
– cukry | 11,98 g |
––– laktóza | 3,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor typu C | Brambor zimní | 500 g |
400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky provensálského koření | Provensálské koření | 7.5 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
80 g 80 g strouhaného parmazánu (nebo Gran Moravia) | Parmezán | 80 g |
2 hrsti 2 hrsti rukoly | Rukola čerstvá | |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
olivový olej | Olej olivový | |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |