Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa na žampionech dušená v troubě i v PH)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 716 kJ /
649 kcal
Bílkoviny7,53 g
– z toho živočišné bílkoviny0,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,18 g
Tuky47,52 g
– nasycené30,62 g
– nenasycené16,34 g
–– mononenasycené13,33 g
–– polynenasycené3,01 g
––– omega 30,15 g
Vláknina11,58 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,58 g
– cukry6,63 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 velká nebo 4 menší kuřecí prsíčka (nebo stehenní řízky)
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
trochu trochu hladké mouky na obalení masa Mouka pšeničná hladká
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
150-200 g 150-200 g žampionů (lze i lesní houby) Žampion čerstvý 175 g
100-150 ml 100-150 ml bílého vína Víno bílé suché 125 ml
kuřecí vývar Vývar kuřecí
1 lžíce 1 lžíce hotové jíšky nebo záklechtka z mouky a vody (nebo z mouky a smetany) Jíška máslová 15 ml
citronová šťáva na dochucení Šťáva z citrónu
případně umleté koření ze sušených hub Houby sušené směs

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.