Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa na žampionech dušená v troubě i v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 716 kJ / 649 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,18 g |
Tuky | 47,52 g |
– nasycené | 30,62 g |
– nenasycené | 16,34 g |
–– mononenasycené | 13,33 g |
–– polynenasycené | 3,01 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 11,58 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 23,58 g |
– cukry | 6,63 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 velká nebo 4 menší kuřecí prsíčka (nebo stehenní řízky) | ||
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
trochu trochu hladké mouky na obalení masa | Mouka pšeničná hladká | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
150-200 g 150-200 g žampionů (lze i lesní houby) | Žampion čerstvý | 175 g |
100-150 ml 100-150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
kuřecí vývar | Vývar kuřecí | |
1 lžíce 1 lžíce hotové jíšky nebo záklechtka z mouky a vody (nebo z mouky a smetany) | Jíška máslová | 15 ml |
citronová šťáva na dochucení | Šťáva z citrónu | |
případně umleté koření ze sušených hub | Houby sušené směs |