Nutriční hodnoty (Poctivá kulajda s liškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 6 499 kJ / 1 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,33 g |
Tuky | 116,31 g |
– nasycené | 70,02 g |
– nenasycené | 38,43 g |
–– mononenasycené | 33,79 g |
–– polynenasycené | 4,64 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 19,65 g |
Cholesterol | 845 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 80,09 g |
– cukry | 17,19 g |
––– laktóza | 7,74 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
150 g 150 g čerstvých tvrdších hub (lišky, hříbky) | Hřib čerstvý | 150 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
4-5 kuliček 4-5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
sůl | Sůl mořská |