Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie9 288 kJ /
2 220 kcal
Bílkoviny72,40 g
– z toho živočišné bílkoviny29,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny42,73 g
Tuky86,15 g
– nasycené34,72 g
– nenasycené44,48 g
–– mononenasycené34,54 g
–– polynenasycené9,94 g
––– omega 31,32 g
Vláknina31,30 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 4,96 g
Sůl12,18 g
Sacharidy274,26 g
– cukry28,81 g
––– laktóza12,31 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 plátků 6 plátků vepřové pečeně Vepřová kotleta bez kosti
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g špeku Špek 50 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžička 1 lžička másla Máslo kravské 8 g
1 hrnek 1 hrnek sušených předem namočených hub Hřib čerstvý 250 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
300 ml 300 ml vývaru (podle potřeby) Vývar masový 300 ml
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
2 2 rohlíky Rohlík pšeničný bílý 86 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
nasekaná petrželka (nebo pažitka) Petržel nať čerstvá
olej (na vymazání 3-4 hrnečků) Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.