Nutriční hodnoty (Kluzké "kluski" a hřibová máčka (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 276 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,65 g |
Tuky | 61,02 g |
– nasycené | 4,11 g |
– nenasycené | 53,48 g |
–– mononenasycené | 37,82 g |
–– polynenasycené | 15,67 g |
––– omega 3 | 5,01 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 149,75 g |
– cukry | 8,83 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
850 g 850 g vařených brambor | Brambor zimní | 850 g |
200 200 + 50 g škrobu | Bramborový škrob | |
sůl | Sůl mořská | |
500 g 500 g krájených mražených nebo čerstvých hřibů | ||
3 PL 3 PL řepkového oleje (nejlépe manka máslová) | Olej řepkový | 60 ml |
velká hrst hrst sekané čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1-2 PL 1-2 PL polohrubé mouky na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá | 16.5 g |
tekuté, nearomatické rostlinné mléko | Nápoj sójový | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu |