Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šumavská polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie5 227 kJ /
1 249 kcal
Bílkoviny66,88 g
– z toho živočišné bílkoviny60,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,48 g
Tuky76,74 g
– nasycené33,91 g
– nenasycené29,81 g
–– mononenasycené22,53 g
–– polynenasycené7,28 g
––– omega 30,92 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 644 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy68,85 g
– cukry16,45 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 l 1,5 l vývaru Vývar masový 1500 ml
2 hrsti 2 hrsti hub Hřib čerstvý
5-6 5-6 středně velkých brambor Brambor zimní 275 g
drcený kmín Kmín mletý
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
máslo (na jíšku) Máslo kravské
hladká mouka (na jíšku) Mouka pšeničná hladká
ocet Ocet lihový
250 ml 250 ml 33% smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
plátek plátek másla Máslo kravské
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.