Nutriční hodnoty (Šumavská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 227 kJ / 1 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 76,74 g |
– nasycené | 33,91 g |
– nenasycené | 29,81 g |
–– mononenasycené | 22,53 g |
–– polynenasycené | 7,28 g |
––– omega 3 | 0,92 g |
Vláknina | 10,25 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 644 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 68,85 g |
– cukry | 16,45 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
2 hrsti 2 hrsti hub | Hřib čerstvý | |
5-6 5-6 středně velkých brambor | Brambor zimní | 275 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
máslo (na jíšku) | Máslo kravské | |
hladká mouka (na jíšku) | Mouka pšeničná hladká | |
ocet | Ocet lihový | |
250 ml 250 ml 33% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
plátek plátek másla | Máslo kravské | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |