Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie1 992 kJ /
476 kcal
Bílkoviny19,96 g
– z toho živočišné bílkoviny0,06 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,91 g
Tuky8,79 g
– nasycené4,62 g
– nenasycené4,02 g
–– mononenasycené2,66 g
–– polynenasycené1,35 g
––– omega 30,15 g
Vláknina15,36 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy71,64 g
– cukry10,80 g
––– laktóza0,06 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
110 g 110 g celozrnné krupice z tvrdé pšenice (kuskus =180 ml) Pšenice 110 g
820 ml 820 ml vody (1 : 7,5 g/ml) Voda 820 ml
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
3 lžičky 3 lžičky povidel Povidla 15 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru (rovná) Cukr bílý 2.5 g
1 lžička 1 lžička másla (šmolc, schmalz, ghee, ghí) Máslo kravské 8 g
1/8 lžičky 1/8 lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá 0.625 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.