Nutriční hodnoty (Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,91 g |
Tuky | 8,79 g |
– nasycené | 4,62 g |
– nenasycené | 4,02 g |
–– mononenasycené | 2,66 g |
–– polynenasycené | 1,35 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 15,36 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 71,64 g |
– cukry | 10,80 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
110 g 110 g celozrnné krupice z tvrdé pšenice (kuskus =180 ml) | Pšenice | 110 g |
820 ml 820 ml vody (1 : 7,5 g/ml) | Voda | 820 ml |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
3 lžičky 3 lžičky povidel | Povidla | 15 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru (rovná) | Cukr bílý | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička másla (šmolc, schmalz, ghee, ghí) | Máslo kravské | 8 g |
1/8 lžičky 1/8 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 0.625 g |