Nutriční hodnoty (Šťavnatý salát ze syrové červené řepy s křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 711 kJ / 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,66 g |
Tuky | 0,72 g |
– nasycené | 0,21 g |
– nenasycené | 0,37 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,33 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 35,80 g |
– cukry | 28,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 2 vrchovaté lžíce strouhaného křenu (malé slzy) | Křen čerstvý | |
1 1 veliké jablko neloupané šťavnaté | Jablko čerstvé | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžičky 2 lžičky cukru krupice (nebo sladidlo se stévií) event. med nebo javorový či čekankový sirup) | Cukr bílý | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce rýžového octa (nebo balsamica) | Ocet rýžový | 30 ml |
salát rukola množství podle chuti | Rukola čerstvá | |
1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |