Nutriční hodnoty (Vepřové s mrkví, pórkem a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 995 kJ / 1 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 150,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 78,27 g |
– nasycené | 23,38 g |
– nenasycené | 47,01 g |
–– mononenasycené | 36,19 g |
–– polynenasycené | 10,82 g |
––– omega 3 | 2,31 g |
Vláknina | 9,15 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 720 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 24,55 g |
– cukry | 14,95 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g vepřového masa (plec, kýta, krk) | Vepřová kýta | 700 g |
1 1 menší celý pórek | Pórek čerstvý | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 3 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
100-150 ml 100-150 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
lžička lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
rovná lžíce lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
vývar nebo voda /měla jsem zeleninový) | Vývar hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
pepř | Pepř černý |