Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Křupavé bramborové válečky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 043 kJ /
488 kcal
Bílkoviny18,38 g
– z toho živočišné bílkoviny12,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,30 g
Tuky9,71 g
– nasycené2,88 g
– nenasycené4,24 g
–– mononenasycené3,35 g
–– polynenasycené0,89 g
––– omega 30,06 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy78,30 g
– cukry13,40 g
––– laktóza4,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 vařených větších brambor (mohou se vařit ve slupce nebo oloupané bez soli a kmínu) Brambor zimní 250 g
1 1 rozšlehané vejce Vejce slepičí 70 g
2 lžíce 2 lžíce bramborového škrobu Bramborový škrob 30 g
2 špetky 2 špetky prášku do pečiva nebo jedlé sody (necelá lžička) Kypřící prášek
15 dkg 15 dkg uzenin (já dala Lyonský salám a Schwarzwaldskou šunku na tenoučké nudličky) Šunka parmská
1/3 1/3 balíčku balkánského sýru na kostičky Sýr balkánský (50% t. v s.)
1 lžíci 1 lžíci sladké papriky Paprika červená sušená 10 g
na špičku nože na špičku nože mleté chilli Chilli paprička sušená
1 hrst 1 hrst nasekané petrželky (i mražené) Petržel nať čerstvá
1 dl 1 dl mléka nebo smetany Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
sůl Sůl mořská
olej nebo sádlo na smažení Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.