Nutriční hodnoty (Křupavé bramborové válečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 043 kJ / 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 9,71 g |
– nasycené | 2,88 g |
– nenasycené | 4,24 g |
–– mononenasycené | 3,35 g |
–– polynenasycené | 0,89 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 7,10 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 78,30 g |
– cukry | 13,40 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vařených větších brambor (mohou se vařit ve slupce nebo oloupané bez soli a kmínu) | Brambor zimní | 250 g |
1 1 rozšlehané vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce bramborového škrobu | Bramborový škrob | 30 g |
2 špetky 2 špetky prášku do pečiva nebo jedlé sody (necelá lžička) | Kypřící prášek | |
15 dkg 15 dkg uzenin (já dala Lyonský salám a Schwarzwaldskou šunku na tenoučké nudličky) | Šunka parmská | |
1/3 1/3 balíčku balkánského sýru na kostičky | Sýr balkánský (50% t. v s.) | |
1 lžíci 1 lžíci sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
na špičku nože na špičku nože mleté chilli | Chilli paprička sušená | |
1 hrst 1 hrst nasekané petrželky (i mražené) | Petržel nať čerstvá | |
1 dl 1 dl mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový |