Nutriční hodnoty (Medovník tradiční)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 941 kJ / 6 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,14 g |
Tuky | 432,76 g |
– nasycené | 265,90 g |
– nenasycené | 155,38 g |
–– mononenasycené | 128,45 g |
–– polynenasycené | 26,93 g |
––– omega 3 | 4,30 g |
Vláknina | 2,76 g |
Cholesterol | 1,52 g |
Sodík | 7,35 g |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 568,30 g |
– cukry | 562,14 g |
––– laktóza | 38,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
470 470 g hladké mouky + 4 lžíce na posypání | Mouka pšeničná hladká | |
165 g 165 g třtinového moučkového cukru | Cukr bílý | 165 g |
180 g 180 g másla | Máslo kravské | 180 g |
65 g 65 g vajec | Vejce slepičí | 65 g |
2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g |
8 8 zarovnaných lžic medu | Med nepasterovaný | |
2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce jogurtu (bílého) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
1 lžička 1 lžička kakaa (nemusí být, ale hodí se, když máme moc světlé těsto) | Kakao prášek | 3 g |
med na velice tenký potěr (já jsem ho dal do mikrovlnné trouby na 20 sekund, aby byl tekutější) | Med nepasterovaný | |
3 3 vrchovaté lžíce rozemletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
35 g 35 g umletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 35 g |
150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
300 ml 300 ml sladkého zahuštěného kondenzovaného mléka | Mléko kondenzované slazené | 300 ml |
30 g 30 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 30 ml |
90 g 90 g másla | Máslo kravské | 90 g |
60 g 60 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 60 g |
300 ml 300 ml slazeného kondenzovaného mléka | Mléko kondenzované slazené | 300 ml |
nahrubo nasekané vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
natemperovaná hořká čokoláda | Čokoláda hořká 40% |