Nutriční hodnoty (Honzovy buchty (jemné a vláčné))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 14
Energie | 15 639 kJ / 3 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 47,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,80 g |
Tuky | 144,65 g |
– nasycené | 23,34 g |
– nenasycené | 108,53 g |
–– mononenasycené | 75,03 g |
–– polynenasycené | 33,50 g |
––– omega 3 | 8,84 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 488,97 g |
– cukry | 147,09 g |
––– laktóza | 21,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 žloutky (nebo 1 vejce) | Vaječný žloutek | 46 g |
100 g 100 g cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
42 g 42 g droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
250 ml 250 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 g 250 g tvarohu v kostce | Tvaroh polotučný | 250 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
cukr moučka podle chuti | Cukr bílý | |
olej na pekáček a promazávání buchet | Olej řepkový | |
máslo na potření po upečení (možno vynechat) | Máslo kravské | |
moučkový cukr na povrch (možno vynechat) | Cukr bílý |