Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy a žervé)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 876 kJ /
926 kcal
Bílkoviny28,81 g
– z toho živočišné bílkoviny14,47 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,34 g
Tuky46,03 g
– nasycené28,75 g
– nenasycené16,56 g
–– mononenasycené11,92 g
–– polynenasycené4,64 g
––– omega 30,56 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 67 mg
Sodík 605 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy88,25 g
– cukry23,60 g
––– laktóza3,36 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
120 g 120 g očištěné mrkve Mrkev čerstvá 120 g
120 g 120 g očištěného celeru Celer bulva čerstvá 120 g
160 g 160 g pórku Pórek čerstvý 160 g
300 g 300 g oloupaných brambor Brambor zimní 300 g
cca 800 ml 800 ml vývaru (nebo voda a bujón) Vývar hovězí 800 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
muškátový květ na špičku lžičky lžičky Muškát květ sušený
sůl Sůl mořská
100 g 100 g žervé Žervé 100 g
listy ze 2 svazků svazků ředkviček + 3-4 ředkvičky na dozdobení Ředkvička čerstvá
bylinky dle chuti: petrželka, pažitka... Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.