Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy a žervé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 876 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,34 g |
Tuky | 46,03 g |
– nasycené | 28,75 g |
– nenasycené | 16,56 g |
–– mononenasycené | 11,92 g |
–– polynenasycené | 4,64 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 67 mg |
Sodík | 605 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 88,25 g |
– cukry | 23,60 g |
––– laktóza | 3,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
120 g 120 g očištěné mrkve | Mrkev čerstvá | 120 g |
120 g 120 g očištěného celeru | Celer bulva čerstvá | 120 g |
160 g 160 g pórku | Pórek čerstvý | 160 g |
300 g 300 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
cca 800 ml 800 ml vývaru (nebo voda a bujón) | Vývar hovězí | 800 ml |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
muškátový květ na špičku lžičky lžičky | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
100 g 100 g žervé | Žervé | 100 g |
listy ze 2 svazků svazků ředkviček + 3-4 ředkvičky na dozdobení | Ředkvička čerstvá | |
bylinky dle chuti: petrželka, pažitka... | Petržel nať čerstvá |