Nutriční hodnoty (Křehký mřížkový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 786 kJ / 4 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,94 g |
Tuky | 240,65 g |
– nasycené | 145,51 g |
– nenasycené | 85,99 g |
–– mononenasycené | 74,88 g |
–– polynenasycené | 11,11 g |
––– omega 3 | 1,34 g |
Vláknina | 29,83 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 918 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 444,56 g |
– cukry | 183,53 g |
––– laktóza | 3,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
250 g 250 g studeného másla | Máslo kravské | 250 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce kysané smetany (nebo rumu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
4-5 4-5 velkých jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce vanilkového pudinku (prášku) | Puding v prášku | 22.5 g |
1 1 vajíčko na potření | Vejce slepičí | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
máslo na vymazání | Máslo kravské |