Nutriční hodnoty (Vepřová plec se zeleninou na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 859 kJ / 1 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 101,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,26 g |
Tuky | 37,65 g |
– nasycené | 11,71 g |
– nenasycené | 19,61 g |
–– mononenasycené | 15,07 g |
–– polynenasycené | 4,54 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 53,30 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 1,47 g |
Sůl | 3,23 g |
Sacharidy | 59,33 g |
– cukry | 30,55 g |
––– laktóza | 2,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřové plece | Vepřová plec | 500 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 lžička 1 lžička hnědého cukru | Cukr třtinový | 5 g |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |