Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečené brambory na italský způsob)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 784 kJ /
2 338 kcal
Bílkoviny194,94 g
– z toho živočišné bílkoviny164,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,54 g
Tuky58,65 g
– nasycené24,63 g
– nenasycené25,52 g
–– mononenasycené21,70 g
–– polynenasycené3,82 g
––– omega 30,33 g
Vláknina44,39 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,70 g
Sacharidy237,20 g
– cukry67,20 g
––– laktóza13,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce s kmínem Brambor zimní 1000 g
přepuštěné máslo nebo olivový olej Ghí
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1 lžíce 1 lžíce koření "Bylinkové máslo" Pepř černý 15 g
20 dkg 20 dkg plátkového sýra Goudy Sýr kravský tvrdý 30% 200 g
60 dkg 60 dkg mletého vepřového masa Vepřová plec 600 g
1 1 velká cibule nadrobno Cibule čerstvá 70 g
4 4 světle zelené (slovenské bílé) papriky Paprika bílá čerstvá
2 2 velké červené papriky Paprika červená čerstvá 300 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 kořenová petržel středně velká Petržel kořenová čerstvá
1 plátek 1 plátek celeru Celer bulva čerstvá
1 1 střední cuketa nebo stejně těžký kus patisonu Cuketa čerstvá 100 g
4 4 rajčata Rajče červené čerstvé 240 g
pepř Pepř černý
1 lžíce 1 lžíce mleté papriky Paprika červená sušená 10 g
1 lžíce 1 lžíce aromatu nebo kostka silného hovězího bujónu
1 hrst 1 hrst oregana (dobromysl) Oregano sušené
1-2 hrsti 1-2 hrsti hladké mouky na zahuštění podle potřeby Mouka pšeničná hladká
1 hrst 1 hrst od každé - pažitka, petrželka, libeček, mladá bršlice (kozí noha), bazalka Bazalka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.