Nutriční hodnoty (Zapečené brambory na italský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 784 kJ / 2 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 164,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,54 g |
Tuky | 58,65 g |
– nasycené | 24,63 g |
– nenasycené | 25,52 g |
–– mononenasycené | 21,70 g |
–– polynenasycené | 3,82 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 44,39 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 5,70 g |
Sacharidy | 237,20 g |
– cukry | 67,20 g |
––– laktóza | 13,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor vařených ve slupce s kmínem | Brambor zimní | 1000 g |
přepuštěné máslo nebo olivový olej | Ghí | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce koření "Bylinkové máslo" | Pepř černý | 15 g |
20 dkg 20 dkg plátkového sýra Goudy | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
60 dkg 60 dkg mletého vepřového masa | Vepřová plec | 600 g |
1 1 velká cibule nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
4 4 světle zelené (slovenské bílé) papriky | Paprika bílá čerstvá | |
2 2 velké červené papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 kořenová petržel středně velká | Petržel kořenová čerstvá | |
1 plátek 1 plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 střední cuketa nebo stejně těžký kus patisonu | Cuketa čerstvá | 100 g |
4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce aromatu nebo kostka silného hovězího bujónu | ||
1 hrst 1 hrst oregana (dobromysl) | Oregano sušené | |
1-2 hrsti 1-2 hrsti hladké mouky na zahuštění podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
1 hrst 1 hrst od každé - pažitka, petrželka, libeček, mladá bršlice (kozí noha), bazalka | Bazalka čerstvá |