Nutriční hodnoty (Polévka z předem vařených brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 952 kJ / 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 8,36 g |
– nasycené | 5,11 g |
– nenasycené | 2,82 g |
–– mononenasycené | 2,06 g |
–– polynenasycené | 0,76 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 27,62 g |
– cukry | 3,90 g |
––– laktóza | 2,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 střední brambory vařené ve slupce | Brambor zimní | 150 g |
250-300 ml 250-300 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 275 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce zakysané smetany 20% (podle chuti) | Smetana kravská zakysaná 12% | 37.5 ml |
1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce koření Kucharek bez konzervantů | Kořenící směs sypká | |
1 lžíce 1 lžíce strouhaného sýra čedar | Sýr kravský tvrdý 30% | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce drobně nakrájené slaniny (nebo klobásky) | Špek | |
1 1 zelená nať cibulky | Petržel nať čerstvá |