Nutriční hodnoty (Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 90 966 kJ / 21 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 232,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 170,66 g |
Tuky | 274,31 g |
– nasycené | 64,18 g |
– nenasycené | 165,00 g |
–– mononenasycené | 82,42 g |
–– polynenasycené | 82,58 g |
––– omega 3 | 18,40 g |
Vláknina | 985,05 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 4 092,75 g |
– cukry | 3 677,00 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 150 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
skořice mletá (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
3/4 3/4 prášku do pečiva (lze použít i prášek do perníku) | Kypřící prášek | 9 g |
250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
250 250 g jablek pokrájených na kostičky | Jablko čerstvé | 37500 g |
cukr krupice (dle chuti) | Cukr bílý | |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku (v prášku) | Puding v prášku | 15 g |
citronová kůra (možno vynechat) | Citronová kúra čerstvá | |
skořice mletá (možno vynechat) | Skořice ceylonská mletá | |
drobenka na povrch | Drobenka | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |