Nutriční hodnoty (Mrkvový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 956 kJ / 6 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 78,40 g |
Tuky | 365,31 g |
– nasycené | 32,16 g |
– nenasycené | 301,40 g |
–– mononenasycené | 174,20 g |
–– polynenasycené | 127,20 g |
––– omega 3 | 29,97 g |
Vláknina | 51,75 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 713,95 g |
– cukry | 299,50 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
3 hrnky 3 hrnky po 250 ml strouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 750 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek rostlinného oleje | Olej řepkový | 250 ml |
3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |
2 lžíce 2 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 30 g |
pomerančová kůra | Pomerančová kůra čerstvá | |
špetka špetka soli | Sůl mořská |