Nutriční hodnoty (Jehněčí na majoránce s bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 6 252 kJ / 1 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 203,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,48 g |
Tuky | 63,30 g |
– nasycené | 30,12 g |
– nenasycené | 24,22 g |
–– mononenasycené | 19,39 g |
–– polynenasycené | 4,83 g |
––– omega 3 | 0,80 g |
Vláknina | 7,19 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 787 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 22,65 g |
– cukry | 6,34 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg předního jehněčího masa (nebo skopového) | Jehněčí kýta | 1000 g |
2 lžíce 2 lžíce másla pod zeleninu | Mrkev čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce másla na jíšku | Jíška máslová | 22.5 ml |
hladká mouka na jíšku | Mouka pšeničná hladká | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
na špičku nože na špičku nože papriku | Paprika bílá čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
vývar z kostí a odřezků masa | Vývar masový |