Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z patisonu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 158 kJ /
1 233 kcal
Bílkoviny44,34 g
– z toho živočišné bílkoviny5,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny38,74 g
Tuky58,49 g
– nasycené17,91 g
– nenasycené39,27 g
–– mononenasycené27,81 g
–– polynenasycené11,46 g
––– omega 33,21 g
Vláknina48,57 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy115,37 g
– cukry39,50 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
1 kg 1 kg cukety Cuketa čerstvá 1000 g
500 g 500 g patisonu
100 g 100 g červené čočky Čočka červená neloupaná 100 g
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
oregano Oregano sušené
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
1 lžíce 1 lžíce lahůdkového droždí Droždí lahůdkové 15 g
200 ml 200 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.