Nutriční hodnoty (Polévka z patisonu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 158 kJ / 1 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,74 g |
Tuky | 58,49 g |
– nasycené | 17,91 g |
– nenasycené | 39,27 g |
–– mononenasycené | 27,81 g |
–– polynenasycené | 11,46 g |
––– omega 3 | 3,21 g |
Vláknina | 48,57 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 115,37 g |
– cukry | 39,50 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 kg 1 kg cukety | Cuketa čerstvá | 1000 g |
500 g 500 g patisonu | ||
100 g 100 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 100 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
oregano | Oregano sušené | |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 lžíce 1 lžíce lahůdkového droždí | Droždí lahůdkové | 15 g |
200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |