Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květáková polévka s parmezánem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie3 739 kJ /
894 kcal
Bílkoviny28,02 g
– z toho živočišné bílkoviny18,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,92 g
Tuky60,74 g
– nasycené37,26 g
– nenasycené19,90 g
–– mononenasycené16,88 g
–– polynenasycené3,02 g
––– omega 30,42 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 847 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy46,29 g
– cukry20,97 g
––– laktóza13,33 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší květák cca 400-500 g Květák čerstvý
1 řapík 1 řapík celeru Celer bulva čerstvá 500 g
2 2 malé brambory Brambor zimní 100 g
1 1 jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
500 ml 500 ml kuřecího vývaru Vývar kuřecí 500 ml
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce strouhaného parmezánu Parmezán 22.5 g
50 g 50 g másla (přepuštěné nebo se lžičkou oleje) Máslo kravské 50 g
špetka špetka bílého pepře Pepř bílý
sůl dle chuti Sůl mořská
starší rohlík nebo bageta Rohlík pšeničný bílý
majonéza (1 lžička) Majonéza
libeček Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.