Nutriční hodnoty (Květáková polévka s parmezánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 3 739 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,92 g |
Tuky | 60,74 g |
– nasycené | 37,26 g |
– nenasycené | 19,90 g |
–– mononenasycené | 16,88 g |
–– polynenasycené | 3,02 g |
––– omega 3 | 0,42 g |
Vláknina | 25,68 g |
Cholesterol | 156 mg |
Sodík | 847 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 46,29 g |
– cukry | 20,97 g |
––– laktóza | 13,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák cca 400-500 g | Květák čerstvý | |
1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
2 2 malé brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce strouhaného parmezánu | Parmezán | 22.5 g |
50 g 50 g másla (přepuštěné nebo se lžičkou oleje) | Máslo kravské | 50 g |
špetka špetka bílého pepře | Pepř bílý | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
starší rohlík nebo bageta | Rohlík pšeničný bílý | |
majonéza (1 lžička) | Majonéza | |
libeček | Libeček čerstvý |