Nutriční hodnoty (Slepice v omáčce se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 563 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,27 g |
Tuky | 12,55 g |
– nasycené | 7,47 g |
– nenasycené | 4,22 g |
–– mononenasycené | 3,24 g |
–– polynenasycené | 0,98 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 20,05 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 46,41 g |
– cukry | 23,28 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 malá slepice nebo 1/2 velké | Slepice | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
8-10 kuliček 8-10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
50 50 g slaniny + trochu oleje | Špek | |
hrst hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
100 ml 100 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
vývar ze slepice | Slepice | |
sůl | Sůl mořská | |
pár kapek kapek z citronu | Citrón čerstvý | |
cukr podle chuti | Cukr bílý |