Nutriční hodnoty (Vanilkové makovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
Energie | 10 044 kJ / 2 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
Tuky | 71,25 g |
– nasycené | 29,07 g |
– nenasycené | 36,33 g |
–– mononenasycené | 25,53 g |
–– polynenasycené | 10,80 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 471 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 366,09 g |
– cukry | 22,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
220-230 g 220-230 g vody (podle velikosti použitých žloutků) | Voda | 225 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
1/2 1/2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
3 3 vanilkové cukry (60 g) | Cukr vanilkový | |
10 g 10 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
vejce | Vejce slepičí | |
celý mák | Mák modrý |