Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vanilkové makovky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 16

Energie10 044 kJ /
2 401 kcal
Bílkoviny65,86 g
– z toho živočišné bílkoviny8,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny57,50 g
Tuky71,25 g
– nasycené29,07 g
– nenasycené36,33 g
–– mononenasycené25,53 g
–– polynenasycené10,80 g
––– omega 30,50 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 471 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy366,09 g
– cukry22,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
220-230 g 220-230 g vody (podle velikosti použitých žloutků) Voda 225 ml
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
50 g 50 g sádla Sádlo vepřové 50 g
1/2 1/2 rovné lžičky soli Sůl mořská
400 g 400 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 400 g
100 g 100 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 100 g
3 3 vanilkové cukry (60 g) Cukr vanilkový
10 g 10 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 10 g
vejce Vejce slepičí
celý mák Mák modrý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.