Nutriční hodnoty (Pomerančový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 663 kJ / 4 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,99 g |
Tuky | 176,54 g |
– nasycené | 40,92 g |
– nenasycené | 124,93 g |
–– mononenasycené | 89,93 g |
–– polynenasycené | 35,00 g |
––– omega 3 | 9,18 g |
Vláknina | 22,03 g |
Cholesterol | 327 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 634,59 g |
– cukry | 328,09 g |
––– laktóza | 25,18 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
50 g 50 g medu | Med nepasterovaný | 50 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 větší pomeranč (šťáva a kůra) | Pomeranč čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce pomerančové marmelády | Marmeláda pomerančová | 30 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
1 lžíci 1 lžíci kakaa | Kakao prášek | 25 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
100 g 100 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 100 g |
3 lžíce 3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |