Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bílá hříbková omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie3 889 kJ /
929 kcal
Bílkoviny47,13 g
– z toho živočišné bílkoviny12,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,73 g
Tuky28,17 g
– nasycené18,26 g
– nenasycené8,34 g
–– mononenasycené6,93 g
–– polynenasycené1,41 g
––– omega 30,27 g
Vláknina65,70 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy90,20 g
– cukry34,10 g
––– laktóza17,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg čerstvých hříbků (jen mladé a tvrdé) Hřib čerstvý 1000 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 dl 2 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
200 g 200 g 12% smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
5 lžic 5 lžic hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
4 4 bobkové listy Bobkový list sušený
10 10 celých pepřů Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.