Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 189 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,80 g |
Tuky | 40,23 g |
– nasycené | 13,59 g |
– nenasycené | 17,23 g |
–– mononenasycené | 14,10 g |
–– polynenasycené | 3,13 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 6,04 g |
Sacharidy | 49,56 g |
– cukry | 15,24 g |
––– laktóza | 9,86 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 větší brambory (nevařené) | Brambor zimní | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
3 PL 3 PL čerstvě nařezaných listů petrželky | Petržel nať čerstvá | 45 g |
1 PL 1 PL směsi Italské bylinky | Provensálské koření | |
1 1 PL čerstvě nadrobno nařezaných lístků koriandru | Koriandr semena | |
1 lžička 1 lžička drcené mořské soli | Sůl mořská | 5 g |
200 ml 200 ml mléka (použila jsem bezlaktózové) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička másla na vymazání pekáčku | Máslo kravské | 8 g |
hrst hrst či dvě (dle vlastní chuti více či méně) strouhaného sýru - použila jsem Ementál | Sýr kravský tvrdý 30% |