Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makové řezy s borůvkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie23 694 kJ /
5 663 kcal
Bílkoviny145,08 g
– z toho živočišné bílkoviny89,52 g
– z toho rostlinné bílkoviny55,56 g
Tuky231,21 g
– nasycené85,39 g
– nenasycené110,26 g
–– mononenasycené70,02 g
–– polynenasycené40,24 g
––– omega 31,21 g
Vláknina44,94 g
Cholesterol 2,43 g
Sodík 1,28 g
Sůl3,31 g
Sacharidy697,33 g
– cukry491,37 g
––– laktóza33,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
9 9 vajec (450 g) Vejce slepičí 630 g
180 g 180 g cukru Cukr bílý 180 g
180 g 180 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 180 g
90 g 90 g mletého máku Mák modrý mletý 90 g
9 g 9 g kypřicího prášku Kypřící prášek 9 g
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
100 g 100 g mražených borůvek Borůvky čerstvé 100 g
100 g 100 g mražených ostružin Ostružiny čerstvé 100 g
100 ml 100 ml vody Voda 100 ml
50 ml 50 ml borůvkového sirupu Sirup citronový 50 ml
50 ml 50 ml rumu (nebo 50 ml vody a 1 lžička rumového aroma) Rum 50 ml
200 g 200 g marmelády (může být i domácí rozvar) Marmeláda jahodová 200 g
300 g 300 g bílé čokolády Čokoláda mléčná 25% 300 g
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
20 ml 20 ml citronové šťávy Šťáva z citrónu 20 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.