Nutriční hodnoty (Řízky z hřibů v parmezánovém těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 470 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,45 g |
Tuky | 37,77 g |
– nasycené | 15,46 g |
– nenasycené | 12,18 g |
–– mononenasycené | 10,16 g |
–– polynenasycené | 2,02 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 779 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 27,85 g |
– cukry | 2,85 g |
––– laktóza | 1,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 větších pevných hlaviček hříbků | Hřib čerstvý | |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce strouhaného parmezánu | Parmezán | 45 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva (můžeme vynechat) | Kypřící prášek | 4 g |
perlivá voda | Voda sycená | |
sůl | Sůl mořská | |
olej na smažení | Olej řepkový |