Nutriční hodnoty (Buďáky (slíváky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 12 148 kJ / 2 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,30 g |
Tuky | 94,98 g |
– nasycené | 41,88 g |
– nenasycené | 48,16 g |
–– mononenasycené | 35,64 g |
–– polynenasycené | 12,52 g |
––– omega 3 | 0,42 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 331 mg |
Sodík | 518 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 434,48 g |
– cukry | 71,14 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
170-200 g 170-200 g vody (podle velikosti vejce, výsledné těsto musí být tužší) | Voda | 185 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
80 g 80 g zcela změklého sádla | Sádlo vepřové | 80 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
100 g 100 g nastrouhaných uvařených brambor | Brambor zimní | 100 g |
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
12 g 12 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 12 g |
půlené švestky | Švestky čerstvé | |
mletý mák | Mák modrý mletý | |
cukr | Cukr bílý | |
rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
rum | Rum | |
moučkový cukr | Cukr bílý |