Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Buďáky (slíváky))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie12 148 kJ /
2 903 kcal
Bílkoviny68,58 g
– z toho živočišné bílkoviny10,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny58,30 g
Tuky94,98 g
– nasycené41,88 g
– nenasycené48,16 g
–– mononenasycené35,64 g
–– polynenasycené12,52 g
––– omega 30,42 g
Vláknina18,16 g
Cholesterol 331 mg
Sodík 518 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy434,48 g
– cukry71,14 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
170-200 g 170-200 g vody (podle velikosti vejce, výsledné těsto musí být tužší) Voda 185 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
80 g 80 g zcela změklého sádla Sádlo vepřové 80 g
50 g 50 g cukru Cukr bílý 50 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
strouhaná citronová kůra Citronová kúra čerstvá
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
100 g 100 g nastrouhaných uvařených brambor Brambor zimní 100 g
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
12 g 12 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 12 g
půlené švestky Švestky čerstvé
mletý mák Mák modrý mletý
cukr Cukr bílý
rozpuštěné máslo Máslo kravské
rum Rum
moučkový cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.