Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s klobásou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 481 kJ /
354 kcal
Bílkoviny6,20 g
– z toho živočišné bílkoviny0,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,90 g
Tuky15,35 g
– nasycené7,29 g
– nenasycené7,64 g
–– mononenasycené6,04 g
–– polynenasycené1,60 g
––– omega 30,04 g
Vláknina11,03 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy43,80 g
– cukry8,34 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 menší brambory Brambor zimní 200 g
1 1 moravská klobása (96% masa) Klobása
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
kousek kousek cukety Cuketa čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
kousek kousek pórku Pórek čerstvý
může být i cuketa, květák atd. Květák čerstvý
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 lžíci 1 lžíci sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 plnou lžičku sladké papriky Paprika červená sušená
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
4 kuličky 4 kuličky černého pepře Pepř černý
zeleninový vývar nebo vodu Vývar zeleninový
sůl dle chuti Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
k dokončení zelená nať Petržel nať čerstvá
celeru a libečku Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.