Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborovo-tvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou (podle Petrušky z Telče))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie7 580 kJ /
1 812 kcal
Bílkoviny79,58 g
– z toho živočišné bílkoviny38,98 g
– z toho rostlinné bílkoviny40,60 g
Tuky35,36 g
– nasycené16,97 g
– nenasycené13,20 g
–– mononenasycené9,40 g
–– polynenasycené3,80 g
––– omega 30,36 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 263 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy284,70 g
– cukry26,80 g
––– laktóza12,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g uvařených brambor Brambor zimní 350 g
250 g 250 g tvarohu (vanička) Tvaroh polotučný 250 g
100 g 100 g husté zakysané smetany (viz poznámka) Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
150 g 150 g celozrnné pšeničné mouky Mouka pšeničná celozrnná hrubá 150 g
150 g 150 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 150 g
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
1 špetička 1 špetička skořice Skořice ceylonská
1 špetka 1 špetka citronové kůry Citronová kúra čerstvá
mandle Mandle neloupané
kysaná smetana na ozdobení Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.