Nutriční hodnoty (Bramborovo-tvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou (podle Petrušky z Telče))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 580 kJ / 1 812 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,60 g |
Tuky | 35,36 g |
– nasycené | 16,97 g |
– nenasycené | 13,20 g |
–– mononenasycené | 9,40 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 335 mg |
Sodík | 263 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 284,70 g |
– cukry | 26,80 g |
––– laktóza | 12,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g uvařených brambor | Brambor zimní | 350 g |
250 g 250 g tvarohu (vanička) | Tvaroh polotučný | 250 g |
100 g 100 g husté zakysané smetany (viz poznámka) | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
150 g 150 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 150 g |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1 špetička 1 špetička skořice | Skořice ceylonská | |
1 špetka 1 špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
mandle | Mandle neloupané | |
kysaná smetana na ozdobení | Smetana kravská zakysaná 12% |