Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s bramborem a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 3 059 kJ / 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,98 g |
Tuky | 60,47 g |
– nasycené | 40,10 g |
– nenasycené | 18,00 g |
–– mononenasycené | 16,05 g |
–– polynenasycené | 1,95 g |
––– omega 3 | 0,61 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 6,55 g |
Sůl | 16,40 g |
Sacharidy | 34,50 g |
– cukry | 15,20 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 plechovky 3 plechovky bílých fazolí v tomatovém nálevu | Fazole bílé | |
2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
špetka špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
kmín | Kmín | |
cukr a ocet dle chuti | Cukr bílý | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 31% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
hladká mouka - dle potřeby | Mouka pšeničná hladká |