Nutriční hodnoty (Telecí ossobuco s omáčkou Madeira)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 50,43 g |
– nasycené | 31,43 g |
– nenasycené | 17,25 g |
–– mononenasycené | 15,76 g |
–– polynenasycené | 1,49 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 217 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 26,98 g |
– cukry | 9,95 g |
––– laktóza | 0,23 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
na 2 porce 2 porce potřebujeme | ||
2 ks 2 ks ossobuca | ||
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
6-8 6-8 malých žampionů | Žampion čerstvý | |
200 ml 200 ml vína Madeira (může být i Sherry) | Víno červené polosladké | 200 ml |
150-200 ml 150-200 ml demi glace | Demi-glace | 175 ml |
dle potřeby hovězí vývar | Vývar hovězí | |
25 g 25 g vychlazeného másla | Máslo kravské | 25 g |