Nutriční hodnoty (Kefírová bábovka s mákem.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 10 101 kJ / 2 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,60 g |
Tuky | 101,64 g |
– nasycené | 41,28 g |
– nenasycené | 47,45 g |
–– mononenasycené | 28,66 g |
–– polynenasycené | 18,79 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 968 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 290,36 g |
– cukry | 125,96 g |
––– laktóza | 9,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
210 g 210 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
110 g 110 g krupicového cukru | Cukr bílý | 110 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
250 ml 250 ml kefíru (200 + 50 ml) | Kefír | 250 ml |
60 g 60 g rozpuštěného másla nebo 3 lžíce oleje | Máslo kravské | 60 g |
1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
60 g 60 g mletého máku | Mák modrý mletý | 60 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
+ máslo a hrubá mouka na vymazání formy | Mouka pšeničná hrubá |