Nutriční hodnoty (Lentilková "Terka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 181 kJ / 5 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,20 g |
Tuky | 287,44 g |
– nasycené | 55,38 g |
– nenasycené | 211,01 g |
–– mononenasycené | 153,20 g |
–– polynenasycené | 57,81 g |
––– omega 3 | 16,80 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 530,24 g |
– cukry | 233,84 g |
––– laktóza | 7,84 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 velké lentilky | Bonbon čokoládový | |
30 g 30 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 30 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
trošku trošku podrcených lentilek na posypání | Bonbon čokoládový |