Nutriční hodnoty (Chilli con carne (po česku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 15 978 kJ / 3 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 84,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 90,54 g |
Tuky | 197,20 g |
– nasycené | 82,57 g |
– nenasycené | 107,67 g |
–– mononenasycené | 85,65 g |
–– polynenasycené | 22,02 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 109,61 g |
Cholesterol | 337 mg |
Sodík | 5,68 g |
Sůl | 14,26 g |
Sacharidy | 291,64 g |
– cukry | 48,12 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g velkých fazolí ("šváby") | Fazole bílé | 300 g |
500 g 500 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo obojí) | Vepřový ořez | 500 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
2 ks 2 ks menší cibule nakrájené na klínky | Cibule čerstvá | 138 g |
1 ks 1 ks střední mrkev - nahrubo strouhaná | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 ks stroužků česneku nahrubo rozsekaného | Česnek čerstvý | 140 g |
3 3 větší kostičky hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | |
200 g 200 g domácího rajčat. protlaku nebo 100 g kupovaného | Protlak rajčatový | 200 g |
400 g 400 g domácího leča - ostrého (z kozích rohů) | Zelenina směs sterilovaná | 400 g |
1 čl 1 čl pepře | Pepř černý | 10 g |
1-2 čl 1-2 čl mletého koriandru | Koriandr list sušený | 15 g |
2 čl 2 čl sušeného oregana (česky dobromysl) | Oregano sušené | |
2 čl 2 čl sušeného zázvoru | Zázvor sušený | |
1 čl 1 čl římského nebo obyč. kmínu | ||
1 pl 1 pl mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 pl 1 pl worchesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
2 pl 2 pl sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
1 pl 1 pl škrobové moučky (vrchovatou) | Bramborový škrob | 15 g |
(1-2 čl čl Vegety) | ||
(2 pl pl sladkého kečupu) | ||
...kdo nemá ostré lečo použije dle chuti chilli nebo pálivou papriku. | Chilli paprička sušená |