Nutriční hodnoty (Lehký hrníčkový perník, který zvládnou i děti)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 24 789 kJ / 5 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 64,63 g |
Tuky | 290,37 g |
– nasycené | 32,39 g |
– nenasycené | 240,83 g |
–– mononenasycené | 168,98 g |
–– polynenasycené | 71,85 g |
––– omega 3 | 20,98 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 715,90 g |
– cukry | 346,75 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 125 g |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru moučky | Cukr bílý | 50 g |
1 1 celá čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
marmeláda | Marmeláda jahodová |