Nutriční hodnoty (Zapečené smetanové brambory s hovězím a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 18 663 kJ / 4 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 157,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,51 g |
Tuky | 316,15 g |
– nasycené | 180,02 g |
– nenasycené | 117,10 g |
–– mononenasycené | 101,44 g |
–– polynenasycené | 15,66 g |
––– omega 3 | 1,72 g |
Vláknina | 27,12 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 6,88 g |
Sůl | 17,09 g |
Sacharidy | 209,31 g |
– cukry | 31,47 g |
––– laktóza | 19,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
4 4 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
velká hrst hrst čerstvého oregana | Oregano čerstvé | |
velká hrst hrst čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
několik několik listů libečku | Libeček čerstvý | |
100 g 100 g plátkové slaniny | Špek | 100 g |
300 g 300 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 300 g |
400 ml 400 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce Podravky | Kořenící směs sypká | 15 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
200 g 200 g čedaru | Čedar | 200 g |