Nutriční hodnoty (Štědrovečerní rybí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 879 kJ / 688 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 63,17 g |
– nasycené | 40,08 g |
– nenasycené | 22,01 g |
–– mononenasycené | 18,52 g |
–– polynenasycené | 3,49 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 12,65 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 17,05 g |
– cukry | 10,15 g |
––– laktóza | 1,65 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 ml 600 ml rybího vývaru | Vývar rybí | 600 ml |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
50 g 50 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
5 ks 5 ks nového koření | Nové koření | |
2 ks 2 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
50 ml 50 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 50 ml |
muškátový ořech | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
černý pepř | Pepř černý | |
hrubá krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |