Nutriční hodnoty (Vánoční černá omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 968 kJ / 1 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,24 g |
Tuky | 46,95 g |
– nasycené | 5,37 g |
– nenasycené | 37,24 g |
–– mononenasycené | 12,05 g |
–– polynenasycené | 25,19 g |
––– omega 3 | 2,94 g |
Vláknina | 31,87 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 149 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 213,19 g |
– cukry | 172,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g sušených švestek | Švestky sušené | 150 g |
60 g 60 g rozinek | Rozinky | 60 g |
30-40 g 30-40 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 35 g |
30-40 g 30-40 g mandlí | Mandle neloupané | 35 g |
3 lžíce 3 lžíce strouhaného perníku | Perník strouhaný | 45 g |
1 svítek 1 svítek skořice (nebo 1 lžíce mleté) | Skořice ceylonská | |
5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
1 hvězdička 1 hvězdička badyánu | Badyán | 1 g |
600 ml 600 ml vody | Voda | 600 ml |
3 lžíce 3 lžíce třtinového cukru (nebo medu) | Cukr třtinový | 36 g |