Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vánoční černá omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 968 kJ /
1 426 kcal
Bílkoviny21,82 g
– z toho živočišné bílkoviny1,58 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,24 g
Tuky46,95 g
– nasycené5,37 g
– nenasycené37,24 g
–– mononenasycené12,05 g
–– polynenasycené25,19 g
––– omega 32,94 g
Vláknina31,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy213,19 g
– cukry172,40 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
150 g 150 g sušených švestek Švestky sušené 150 g
60 g 60 g rozinek Rozinky 60 g
30-40 g 30-40 g vlašských ořechů Vlašské ořechy 35 g
30-40 g 30-40 g mandlí Mandle neloupané 35 g
3 lžíce 3 lžíce strouhaného perníku Perník strouhaný 45 g
1 svítek 1 svítek skořice (nebo 1 lžíce mleté) Skořice ceylonská
5 5 hřebíčků Hřebíček
1 hvězdička 1 hvězdička badyánu Badyán 1 g
600 ml 600 ml vody Voda 600 ml
3 lžíce 3 lžíce třtinového cukru (nebo medu) Cukr třtinový 36 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.