Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s černou čočkou, cizrnou a chorizem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 334 kJ /
1 514 kcal
Bílkoviny62,85 g
– z toho živočišné bílkoviny0,21 g
– z toho rostlinné bílkoviny62,64 g
Tuky52,87 g
– nasycené20,30 g
– nenasycené30,75 g
–– mononenasycené14,75 g
–– polynenasycené16,00 g
––– omega 30,41 g
Vláknina139,40 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,24 g
Sacharidy128,12 g
– cukry48,22 g
––– laktóza0,24 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5-2 litry 1,5-2 litry vývaru, kuřecí (nebo z uzeného masa)
1 lžíce 1 lžíce slunečnicového oleje Olej slunečnicový 11 ml
30 30 g plátek másla Máslo kravské 30 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 střední mrkve Mrkev čerstvá 100 g
plátek plátek celeru Celer bulva čerstvá
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
200 ml 200 ml černé čočky Beluga Čočka černá neloupaná
200 g 200 g cizrny (půl konzervy) Cizrna 200 g
200 g 200 g sekaných rajčat (půl konzervy) Rajče červené sterilované 200 g
1 lžíce 1 lžíce protlaku Protlak rajčatový 15 g
10 10 cherry rajčátek Rajčata cherry 300 g
1 lžička 1 lžička sušeného oregana Oregano sušené 5 g
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu Tymián sušený 5 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
půl lžičky lžičky uzené papriky Paprika uzená
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
sůl dle chuti Sůl mořská
1 1 klobása Chorizo Chorizo
zelená nať petrželky nebo cibulky Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.