Nutriční hodnoty (Polévka s černou čočkou, cizrnou a chorizem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 334 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,64 g |
Tuky | 52,87 g |
– nasycené | 20,30 g |
– nenasycené | 30,75 g |
–– mononenasycené | 14,75 g |
–– polynenasycené | 16,00 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 139,40 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,24 g |
Sacharidy | 128,12 g |
– cukry | 48,22 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5-2 litry 1,5-2 litry vývaru, kuřecí (nebo z uzeného masa) | ||
1 lžíce 1 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 11 ml |
30 30 g plátek másla | Máslo kravské | 30 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
200 ml 200 ml černé čočky Beluga | Čočka černá neloupaná | |
200 g 200 g cizrny (půl konzervy) | Cizrna | 200 g |
200 g 200 g sekaných rajčat (půl konzervy) | Rajče červené sterilované | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
10 10 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 300 g |
1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
půl lžičky lžičky uzené papriky | Paprika uzená | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
1 1 klobása Chorizo | Chorizo | |
zelená nať petrželky nebo cibulky | Petržel nať čerstvá |