Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s muškátovým oříškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 314 kJ / 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,92 g |
Tuky | 9,69 g |
– nasycené | 4,26 g |
– nenasycené | 3,18 g |
–– mononenasycené | 2,08 g |
–– polynenasycené | 1,10 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 44,80 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 113,70 g |
– cukry | 41,20 g |
––– laktóza | 14,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g dýně hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 800 g |
1 l 1 l vody (podle potřeby) | Voda | 1000 ml |
300 ml 300 ml mléka (1,5%) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 g 1 g muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 1 g |
150 g 150 g čerstvých klíčků mungo (nebo vojtěška, pískavice...) | Klíčky mungo čerstvé | 150 g |
50 g 50 g čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 50 g |
sůl | Sůl mořská |