Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 766 kJ /
900 kcal
Bílkoviny38,68 g
– z toho živočišné bílkoviny10,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,68 g
Tuky17,08 g
– nasycené8,62 g
– nenasycené8,04 g
–– mononenasycené2,92 g
–– polynenasycené5,12 g
––– omega 30,52 g
Vláknina59,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy121,37 g
– cukry25,82 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 600 g
2 2 střední cibule Cibule čerstvá 140 g
4-5 4-5 brambor Brambor zimní 225 g
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 kousek 1 kousek celeru (cca 1/2 množství mrkve) Celer bulva čerstvá
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo voda a bujón z kostky) Vývar hovězí 1500 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce rajského protlaku Protlak rajčatový 22.5 g
1 lžíce 1 lžíce kmínu Kmín 15 g
1 lžička 1 lžička celého pepře Pepř černý 7 g
5-6 kuliček 5-6 kuliček nového koření Nové koření
1-2 1-2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 lžíce 1 lžíce maďarské sladké papriky Paprika červená sušená 10 g
1 lžička 1 lžička pálivé maďarské papriky Paprika sladká 5 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
1 lžíce 1 lžíce rozemnuté majoránky Majoránka sušená 20 g
sůl Sůl mořská
zelená petrželka na ozdobu Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.