Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celý oběd z vepřových žeber)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie8 396 kJ /
2 007 kcal
Bílkoviny91,10 g
– z toho živočišné bílkoviny71,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,92 g
Tuky134,61 g
– nasycené33,81 g
– nenasycené69,65 g
–– mononenasycené55,46 g
–– polynenasycené14,18 g
––– omega 30,55 g
Vláknina45,39 g
Cholesterol 447 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy98,91 g
– cukry14,58 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1-1,5 kg 1-1,5 kg masitých vepřových žeber (syrové) Vepřová žebra 1250 g
1-2 1-2 mrkve Mrkev čerstvá 75 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2-4 stroužky 2-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
10 kuliček 10 kuliček celého pepře Pepř černý
sůl Sůl mořská
snítka snítka libečku (pokud je) Libeček čerstvý
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce vody Voda 18 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
špetka špetka soli Sůl mořská
obrané maso ze žeber Vepřová žebra
velká cibule Cibule čerstvá
3 3 nakrájené stroužky česneku Česnek čerstvý 210 g
60 60 g slaniny + 2 lžíce oleje Špek
konzerva konzerva sekaných rajčat Rajče červené sterilované
rajčatová passata Pyré z červených rajčat
bylinky (libeček, rozmarýn, bazalka) Petržel nať čerstvá
špetka špetka skořice Skořice ceylonská
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
k podávání vařené špagety Špagety pšeničné
strouhaný sýr Sýr kravský tvrdý 30%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.