Nutriční hodnoty (Celý oběd z vepřových žeber)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 396 kJ / 2 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 71,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,92 g |
Tuky | 134,61 g |
– nasycené | 33,81 g |
– nenasycené | 69,65 g |
–– mononenasycené | 55,46 g |
–– polynenasycené | 14,18 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 45,39 g |
Cholesterol | 447 mg |
Sodík | 586 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 98,91 g |
– cukry | 14,58 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-1,5 kg 1-1,5 kg masitých vepřových žeber (syrové) | Vepřová žebra | 1250 g |
1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-4 stroužky 2-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
snítka snítka libečku (pokud je) | Libeček čerstvý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
obrané maso ze žeber | Vepřová žebra | |
velká cibule | Cibule čerstvá | |
3 3 nakrájené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
60 60 g slaniny + 2 lžíce oleje | Špek | |
konzerva konzerva sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
rajčatová passata | Pyré z červených rajčat | |
bylinky (libeček, rozmarýn, bazalka) | Petržel nať čerstvá | |
špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
k podávání vařené špagety | Špagety pšeničné | |
strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |