Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bryndzová polévka s květákem a pórkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie4 822 kJ /
1 153 kcal
Bílkoviny36,33 g
– z toho živočišné bílkoviny26,04 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,28 g
Tuky68,27 g
– nasycené36,61 g
– nenasycené30,64 g
–– mononenasycené24,39 g
–– polynenasycené6,25 g
––– omega 31,67 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,92 g
Sacharidy91,74 g
– cukry7,32 g
––– laktóza2,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší květák Květák čerstvý
1 1 pórek Pórek čerstvý
500 g 500 g brambor Brambor zimní 500 g
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
1 1 smetana ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
125 g 125 g bryndzy Brynza 125 g
30 g 30 g másla Máslo kravské 30 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
1 1 čajová lžička koření garam masala Garam masala
sůl Sůl mořská
petrželová nať Petržel nať čerstvá
pažitka Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.