Nutriční hodnoty (Bryndzová polévka s květákem a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 4 822 kJ / 1 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,28 g |
Tuky | 68,27 g |
– nasycené | 36,61 g |
– nenasycené | 30,64 g |
–– mononenasycené | 24,39 g |
–– polynenasycené | 6,25 g |
––– omega 3 | 1,67 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 91,74 g |
– cukry | 7,32 g |
––– laktóza | 2,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
125 g 125 g bryndzy | Brynza | 125 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
1 1 čajová lžička koření garam masala | Garam masala | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá |