Nutriční hodnoty (Pesto z černých oliv a z rukoly se sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 6 682 kJ / 1 597 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 167,07 g |
– nasycené | 32,54 g |
– nenasycené | 128,39 g |
–– mononenasycené | 111,50 g |
–– polynenasycené | 16,89 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 7,05 g |
– cukry | 1,85 g |
––– laktóza | 1,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrst 1 hrst ořechů (vlašské, arašídy, kešu) | Vlašské ořechy | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
50 g 50 g parmazánu (nebo grana padano) | Parmezán | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
150 ml 150 ml olivového oleje | Olej olivový | 150 ml |
1 sklenice 1 sklenice černých oliv (nebo 200 g rukoly) | Olivy čerstvé zralé | |
3-4 3-4 sušená rajčata u pesta zeleného | Dužina červeného rajčete sušená |