Nutriční hodnoty (Polévka z podmáslí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 688 kJ / 1 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 85,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 58,42 g |
– nasycené | 21,21 g |
– nenasycené | 33,73 g |
–– mononenasycené | 20,03 g |
–– polynenasycené | 13,70 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 8,83 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 112,25 g |
– cukry | 57,49 g |
––– laktóza | 54,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l podmáslí | Podmáslí | 1000 g |
4-5 4-5 středně velkých brambor | Brambor zimní | 225 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
nové koření | Nové koření | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
celý pepř | Pepř černý | |
ocet | Ocet lihový | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
lžička lžička másla | Máslo kravské | |
5 5 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 350 g |