Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka z Korfu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 480 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,11 g |
Tuky | 14,54 g |
– nasycené | 3,67 g |
– nenasycené | 6,86 g |
–– mononenasycené | 4,88 g |
–– polynenasycené | 1,99 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 17,65 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 90,59 g |
– cukry | 35,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
olej | Olej řepkový | |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
50 g 50 g uvařené rýže | Rýže bílá | 50 g |
3 lžíce 3 lžíce zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
několik několik šalvějových lístků | ||
sůl | Sůl mořská |