Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s mrkví a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 428 kJ / 1 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,39 g |
Tuky | 56,88 g |
– nasycené | 30,34 g |
– nenasycené | 22,71 g |
–– mononenasycené | 16,73 g |
–– polynenasycené | 5,99 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 37,22 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 766 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 187,43 g |
– cukry | 40,20 g |
––– laktóza | 15,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g vařených brambor | Brambor zimní | 800 g |
200 g 200 g mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
150 g 150 g hrášku | Hrášek zelený | 150 g |
350 ml 350 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 350 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
40 g 40 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 40 g |
1 lžíce 1 lžíce sezamových semínek | Sezam loupaný | 15 g |